Grøntsagsfrø

Havekassen indeholder i sæson 2024 følgende frøbreve:

Almindelig grøn squash, hvid ufo-squash, pluksalat, hovedsalat, spinat, evighedsspinat, rødbeder, gulerødder, persille, dild, pastinak, ærter, bønner, radiser, rucola, grønkål, i alt 16 forskellige frøposer.

Frøene kommer i år fra to hollandske firmaer “Buzzy” og “Horti Tops”. Det er frø af rigtig god kvalitet, og der er mange frø i hver pose. 

En del af frøene er økologiske. Målet er, at der på sigt kommer flere økologiske frø i kassen, men da udvalget af økologiske frø endnu ikke er så stort, er det i år kun 6 af frøbrevene. 

Der er også nogle af frøbrevene, som vi pakker selv. Det gør vi f.eks. for at skabe et mere righoldigt udvalg af forskellige sorter i din have. F.eks. består grøntkålen i år af et miks af 3 meget forskellige slags.

Der er mange frø i kassen – mange flere end man kan bruge i en lille have. Men frø opbevaret på køl, kan holde deres spireevne flere år, så du kan bruge dem igen til næste år. Hvis du kender en familie, du kan dele frøene med, tilbyder vi også en “Dele-Havekasse”, som gør det nemt at dele kassen til to familier.

Hvis du er vant til at anvende mange forskellige grøntsager i din madlavning, vil du sikkert ikke have svært ved at finde ud af, hvad du skal bruge afgrøderne til. Hvis du ikke er så vant til det, følger der via nyhederne på facebook nogle ideer med til, hvad du kan bruge grøntsagerne til.