Økologi

Havekassen er baseret på økologiske dyrkningsprincipper, som i øvrigt er god praksis uanset om du er til økologi eller ej. Vores egen have – herunder Demo-haven – er 100 % økologisk dyrket. F.eks. gøder vi med kompost og møg fra vores egne høns.

Da det er din have, er det naturligvis dit valg, hvor økologiske dine afgrøder skal være. Du skal selv købe gødning og vælger dermed selv, om du vil bruge økologisk eller konventionel gødning.

Men økologisk dyrkning er meget mere end bare et spørgsmål om, hvilken gødning man bruger. Det er også at pleje jorden på den rigtige måde, så den bliver mere og mere frugtbar for hvert år. Det er noget, vi arbejder med i Havekassen.

Da udbuddet af økologiske frø ikke er så stort, og da indkøbspriserne ofte er uforholdsmæssigt store, er det indtil videre kun en del af frøene i kassen, der er økologisk fremstillet. Vores holdning er, at det vigtigste er den måde, vi behandler det på i vores egen have. Men vi arbejder på at få at have flere og flere økologiske frø i kassen.