Sæsonen

Sæsonen, hvor vi kan dyrke grøntsager, er forholdsvis kort i Danmark. Jorden er for kold til at gå i gang før omkring starten/midten af april, og når man kommer hen efter sommerferien, er det begrænset, hvad man kan nå at så. Derfor gælder det om at udnytte sæsonen bedst muligt ved at gå i gang så snart man kan.

I Havekassen starter vi op i det ene bed midt/sidst i marts med at gøre klar til de tidlige kartofler. I de tre andre bede begynder vi først midt af april. Så hvis du skal bruge påsken på at anlægge bede, passer det fint. 

Vi oplever tit, at nogle først tilmelder sig og kommer i gang lidt senere, og det kan man sagtens. Så kommer man bare også til at høste lidt senere. Det er dog bedst hvis man kommer i gang i løbet af april, og derfor stopper vi også for salg af kasser ca. midt i april.

I selve kassen ligger der en havekalender, som viser, hvornår vi skal i haven. Du behøver selvfølgelig ikke stå klar på selve dagen, men kan se havedagens video og lave arbejdet når det passer dig. 

Der vil være 10-12 havedage i løbet af sæsonen. De fleste ligger fra midt i marts til sidst i juni. Enkelte af dagene ligger efter sommerferien. På den første havedag i det tidlige forår gør vi bedene klar – på den sidste havedag pakker vi sammen for vinteren.