ideen med havekassen

Der var engang, hvor det at dyrke køkkenhave, var en færdighed, der gik i arv fra generation til generation. Nu er det for mange en viden, der er gået tabt.

Samtidigt lever drømmen om selvforsyning, grøn livsstil og økologi som aldrig før. Vi har fokus på klima, CO2-neutralitet og at udskifte en del af vores kødforbrug med flere grøntsager. Og vi ønsker kvalitet og friske varer.

Det er ikke mærkeligt, at flere og flere får lyst til at dyrke køkkenhave. Covid-19-krisen har ikke gjort ønsket mindre. Man kan arbejde i sin have uden at udsætte sig for smitte, og det er bevist, at man faktisk bliver lykkeligere af lys, motion og frisk luft.

Men hvordan kommer du i gang i køkkenhaven, hvis du aldrig har prøvet det før? 

Det er her, Havekassen kommer ind i billedet. Ideen med Havekassen er at gøre det nemt at dyrke køkkenhave uanset om du har prøvet det før eller ej. Med Havekassen får du en meget konkret “pakkeløsning” til din køkkenhave. Du får at vide helt præcist, hvor kartoflerne skal graves ned og ærterne sås, og hvornår du skal gøre det. Og du får en masse viden om de grundlæggende principper for dyrkning af grøntsager.

Hvis du er en mere erfaren haveejer, er det måske ikke viden, der mangler. Men i en travl hverdag, kan en færdigpakket kasse i det tidlige forår og et program med havedage og påmindelser om, hvornår man skal gøre de forskellige aktiviteter, være en stor hjælp til at få noget ud af haven.

Når man høster sine egne grøntsager lige uden for døren og bærer dem direkte ind på middagsbordet, kan det ikke blive mere friskt. Frisk-opgravede kartofler og nyhøstede grøntsager har en smag, kvalitet og konsistens, som det ikke er muligt at købe i butikkerne. Og der er noget dybt tilfredsstillende ved at sætte et måltid på bordet, som er lavet af egne råvarer. Det passer perfekt ind i tidens fokus og en moderne livsstil.